Informasjonsside influensa/korona

Aktuelt

På grunn av en ødelagt pumpe i bassenget, blir det ikke gratisbading for barneskoleelever i dag.

Bjerkreim kommune har lavt smittetrykk hos innbyggere i barnehage og skolealder.

Regjeringen anbefaler bruk av FHI sin app "Smittestopp".

Det er framleis mulig å få vaksine mot vanleg influensa. Vaksinen er godkjent frå seks månaders alder, og er tilrådd ei rekke risikogrupper, herunder gravide i 2.  og 3. trimester, alle som har fylt 65 år og ved mange kroniske sjukdomar.

Det er framleis tilbod om gratis vaksine mot COVID-19 i Bjerkreim. Ved å vaksinera deg reduserer du risiko for smitte og sjukdom både for deg sjølv og dei rundt deg. I Bjerkreim er det enkelt å bli vaksinert:

Det er hittil registrert at 99 elevar ved Bjerkreim skule og 271 elevar ved Vikeså skule har testa seg 3. januar, anten ved frammøte eller heimetest.

Fra 1. januar 2022 slår NAV Sokndal seg sammen med NAV Eigersund-Bjerkreim og får navnet NAV Dalane.

Det er nå anbefalt at alle over 18 år får oppfriskningsdose med koronavaksine. Det må ha gått minimum 20 uker etter andre dose.

Bassenget på Vikeså skule kan fortsatt holde åpent, men med endrede åpningstider og strengere smitteverntiltak.