Viktig informasjon om koronaviruset

Bjerkreim vil om kort tid tilby COVID-vaksine til ungdom under 18 år

Det har i dag 18. august kome nye retningslinjer vedrørande vaksinering av gravide mot COVID-19. Gravide får tilbod om to dosar mRNA-vaksine (f.eks. Pfizer). Vaksinedosane bør bli gitt i andre og/eller tredje trimester. (Ved risiko for alvorleg sjukdom kan også vaksine bli gitt i første trimester.)

Gravide kan melda seg opp til vaksine i REMIN på lik linje med alle andre.

Knut Vassbø
smittevernlege

Vaksine

Bjerkreim kommune får store mengder vaksinedoser de neste ukene, og derfor vil vi framskynde vaksinering for dose nummer 2.

Barn i skule og barnehage bør testast på føremiddag

Nytt COVID-tilfelle blei påvist 12. august. Smittesporing er igangsatt og husstandsmedlemmer i Bjerkreim er testa, foreløpig utan at fleire har påvist smitte.

På grunn av smittesituasjonen er det viktig at alle som får symptom på luftvegsinfeksjon tar COVID-test så snart som mogleg, sjølv om ein er vaksinert. Følg nasjonale smittevernråd - hald 1 meter avstand og vask hendene.

Knut Vassbø

Dersom det blir påvist koronasmitte i skule, barnehage eller på fritidsaktivitet, vil det raskt bli igangsatt testing av dei borna som er nærkontakter.

Ottar Big Hand Johansen

Søndag 22.08 kl. 1300 blir det konsert med Ottar "Big Hand" Johansen på Kløgetvedttunet

Leo Hauger Delbekk - Første laks på flue 4,9 kg

Presisering av regler for barn og ungdom.

Det meldes om to nye koronatilfeller i kommunen.