Protesterer mot bussrute-kutt

Ungdomsrådet og formannskapet vil i dialog med Kolumbus.

Emma Allen og Ingrid Vaule i ungdomsrådet - Klikk for stort bilde

Flertallet i samferdselsutvalget i fylket har vedtatt å kutte to avganger som er veldig viktige for elever fra Bjerkreim som går på videregående nordover. Avgangene det er snakk om er E90-buss-avgangen fra Bjerkreim til Sandnes klokka 06.52, og fra Sandnes til Bjerkreim 15.50. Meningen er å fjerne avgangene fra 1. april.

Lange skoledager

— Konsekvensen blir at elevene får opptil elleve time lange skoledager. Og det er rett og slett ikke akseptabelt, mener Emma J. Allen (til venstre) og Ingrid Vaule og resten av ungdomsrådet i Bjerkreim. Vaule er leder av ungdomsrådet, Allen er nestleder.

De nevnte avgangene blir brukt av mange elever fra kommunen som går på videregående skoler i Sandnes, Stavanger og på Øksnevad.

Formannskapet støtter

— Noen ungdommer fra Bjerkreim velger å gå i Sandnes eller Stavanger, da det er flere linjer på skoler nordover som ikke finnes på Dalane videregående skole. Derfor er det så viktig at det er et busstilbud som gjør at dette er mulig og også gå på Sandnes/Stavanger/Øksnevad, poengterer Allen og Vaule.

Formannskapet i Bjerkreim vedtok tirsdag enstemmig å stille seg bak vedtaket i ungdomsrådet, og raskest mulig gå i dialog med Kolumbus.