Regelverk for salgs- og skjenkesteder

Alle som har fått en bevilling er ansvarlig for å sette seg inn i og følge regelverket.
Dette er det viktigste du må vite for god drift:

Kommunale retningslinjer for salg og skjenking av alkoholholdig drikk 2016 - 2020 i Bjerkreim kommune (PDF, 67 kB)

Alkoholloven

Formålet med loven er i størst mulig utstrekning å begrense de samfunnsmessige og individuelle skader som alkoholbruk kan innebære. Loven skal også fremme næringspolitiske formål, som forutsigbarhet, lojal konkurranse, samt å bekjempe kriminalitetsutviklingen i deler av bransjen.

Alkoholforskriften

Alkoholforskriftene er gitt i medhold av alkoholloven. Forskriftene inneholder regler om utøvelsen av salgs- eller skjenkebevillingen, og regler for tildeling av prikker og inndragning av bevilling ved brudd på alkoholloven.

Konsekvenser ved brudd på regelverket

Forskrift om prikktildeling og inndragning

Forskriftene inneholder regler for tildeling av prikker og inndragning av bevilling ved brudd på alkoholloven.

Serveringsloven

Formålet med loven er å sikre forsvarlig drift av serveringssteder.

Fant du det du lette etter?