Startside

Besøk til vennskapskommune i Litauen

litauen 1.jpg - Klikk for stort bilete

Ungdomsprosjekt: Bjerkreim kommune – Plunge kommune

I forbindelse med ungdomsprosjekt mellom Plunge Kommune i Litauen og Bjerkreim Kommune i Norge hadde Bjerkreim Kommune besøk av ungdommer fra Plunge 16.mai 2016. 25 april 2017 var det tid for 6 ungdommer og 4 voksne fra Bjerkreim å utforske kulturen i Plinge i Litauen.

Målet med prosjektet var at ungdommene skulle oppleve kulturforskjeller og få innblikk om hvordan det er å være ungdom i Litauen. I tillegg var dette prosjektet sosialt, Norsk ungdom ble kjent med Litauisk ungdom.

Under besøket i Plunge fikk de oppleve mye. Først og fremst besøkte de skolen ‘’Plunges Ryto Pagrindine Mokykla’’ i Plunge. Der fikk de se rundt i klasserom og snakke med lærere samt Rektor. De fikk også omvisning i barnehagen ‘’Vyturelis’’. Videre besøkte de bibliotek, kunst skole og helse byrå. Det var også flere sosiale aktiviteter som bowling, tur, teaktiviteter og piknik i nasjonalparken ‘’Zemaitijos Nacionalinis Parkas’’og svømming i spa/basseng.

Etter denne turen håper både Bjerkreim og Plunge å samarbeide videre med forskjellige prosjekt. Ungdommen fra Norge syns at denne turen var både lærerik og sosial.

Skrevet av

Emilija Survilaite

litauen 1.jpg litauen 2.jpg litauen 3.jpg litauen 4.jpg litauen 5.jpg litauen 6.jpg

Publisert av Svanhild Herbertson. Sist endra 19.05.2017
Fann du det du leitte etter?