Oppdatert informasjon vedr. koronavaksine

koronavirus FHI - Klikk for stort bilde

Det er nå kommet en oppdatert (ny) utgave av korona-vaksinen som er bedre tilpasset de virusvariantene som sirkulerer nå. De nye vaksinene kan tidligst tilbys 22. september. Massevaksineringsdag blir 29. september.

Til deg over over 64 år som har bestilt oppfriskningsdose den 8. eller 15. september:

For innbyggere 65 år og eldre, er oppfriskningsdose anbefalt. Begge vaksinene gir beskyttelse. Men dersom du ønsker den nye vaksinen, må du vente til 29. september. (22. september er fulltegna).

Dersom du ønsker oppfriskningsdose 8. eller 15. september, møter du opp som planlagt. Dersom du ønsker ny vaksinetype, er det fint om du endrer vaksinetidspunkt til 29. september. Bjerkreim kommune | Remin. Om du ikke greier å endre vaksinetidspunkt, kan du bare la vær å møte opp. Vi antar da at du ønsker den nye vaksinetypen, og du vil automatisk få ny time til oppfriskningsdose den 29. september.

Til deg i aldersgruppen 18-64 år:

FHI anbefaler foreløpig at gruppen 18-64 venter med ny oppfriskningsdose, men vil om kort tid publisere nye anbefaleringer.

Dersom du ønsker vaksine nå (for eksempel fordi du skal ut og reise), kan du få vaksine 8. september. Dersom du vil vente til anbefalingen fra FHI foreligger, kan du avbestille timen, eller la være å møte opp. Alle mellom 18-65 år vil bli kontaktet når nye anbefalinger foreligger.