Nå blir det sykepleierutdanning i Dalane

Fra 2024 starter universitet i Stavanger et nytt studietilbud som skal gi flere sykepleiere i distriktet. Målet er å ha uteksaminert 30 sykepleiere etter tre års fulltidsstudium.

Fra høsten 2024 skal Universitetet i Stavanger utdanne sykepleiere i Dalane. – Et viktig tilbud for regionen, sier våre lokale samarbeidspartnere.

— Prosjektet bidrar til å styrke distriktet i vår region med nødvendig sykepleierkompetanse for å kunne tilby gode helse- og omsorgstjenester, sier Marie Undheim, som er prosjektleder for de distriktsvennlige sykepleierutdanningene ved universitetet.

Samarbeid med Bjerkreim

Studietilbudet er i tett samarbeid med Eigersund kommune, Bjerkreim kommune, Sokndal kommune, Lund kommune og Hå kommune.

Dalane utdanningssenter er også en viktig lokal samarbeidspartner i rekruttering av, og tilrettelegging for studentene.

Gudrun Ellingsen - Klikk for stort bildeDaglig leder Gudrun Ellingsen. Dalane videregående skole

Utdanningssenteret forbereder allerede for å rekruttere søkere til studiet.

— Fra i høst tilbyr vi påbyggsfag fra videregående for aktuelle kandidater som mangler fag, eller må forbedre karakterer for å kvalifisere seg til utdanningen, forteller Gudrun Ellingsen, som er daglig leder ved Dalane utdanningssenter.

Informasjonsmøte i juni

Universitetet i Stavanger og Dalane utdanningssenter inviterer til informasjonsmøte om sykepleierutdanningen 14. juni fra kl. 16.30-18.00 på Grand Hotel i Egersund.

På møtet får du informasjon om studieprogrammet, opptakskrav og annen nyttig informasjon.

Det er opprettet en gruppe vi som vil bli sykepleier i Dalane på Facebook for dem som vil ha oppdatert informasjon om sykepleierutdanningen.