Framside

Motta digital post fra oss!

Illustrasjonsbilde digital post - Klikk for stort bilete

 

 

 

 

Bjerkreim kommune vil at flere skal ta imot digital post. 

Se video om digital postkasse. 

1477 innbyggere i Bjerkreim kommune har enda ikke tatt i bruk digital postkasse. Nå starter vi en kampanje for å få flere til å ta imot digital post fra kommunen.

1,7 millioner nordmenn bruker i dag digital postkasse og får dermed post fra kommunen og andre offentlige etater digitalt i stedet for på papir. Men potensialet for bruk av digital post er vesentlig større.
I kommunen vår er det 677 innbyggere som har tatt i bruk digital postkasse. Det utgjør 31,4 prosent av alle innbyggere over 15 år i kommunen og plasserer oss på en 20. plass blant kommunene i fylket.

Gjennomfører kampanje
Vi bruker i dag store ressurser på papirpost. Derfor setter vi i gang en kampanje for å få flere til å velge bort papir. I løpet av de nærmeste dagene vil de som ikke har opprettet digital postkasse, få en hyggelig e-post fra kommunen med en oppfordring om å gjøre dette.

I dag sender vi ut papirbrev i postkassen til 1477 innbyggere. Det koster minst ti kroner per brev. Det høres kanskje ikke så mye ut, men til sammen er dette ressurser og penger vi kunne brukt på noe langt mer nyttig, som for eksempel skole, helse eller kulturtilbud. Målet vårt er at flest mulig innbyggere går over til digital postkasse slik at vi sparer disse ressursene og ikke minst miljøet.

Praktisk for innbyggerne
Vi tror også at mange innbyggere vil synes digital postkasse er praktisk: Du unngår unødvendig ventetid og får mange brev fra det offentlige og det private direkte i den digitale postkassen, uansett hvor du er. Raskt, sikkert og enkelt!

Skaffer du deg digital postkasse, vil du få vedtak om barnehageplass, vedtak i byggesaker og mange andre typer dokument i den digitale postkassen. Der blir de værende i ditt personlige arkiv så lenge du vil.

Vi håper mange av innbyggerne som ikke har opprettet digital postkasse vil ta seg bryet med å bruke noen minutter på å gjøre dette. De som trenger hjelp til å opprette digital postkasse, eller har spørsmål om tjenesten, kan kontakte kommunen på tlf. 51 20 11 00 eller post@bjerkreim.kommune.no - vi hjelper gjerne til.

Slik skaffer du deg digital postkasse: Gå inn på norge.no

  • Velg «Digital postkasse»
  • Finn fram den elektroniske ID-en din (e-ID), for eksempel din BankID
  • Velg enten Digipost eller e-Boks

Følg instruksjonene fra Digipost eller e-Boks for å opprette postkasse.

Publisert av Tora-Britt Svela. Sist endra 10.09.2018
Fann du det du leitte etter?

Kontakt

Tlf: 51 20 11 00
E-post  
Informasjon (1)