Framside

Kjernejournal

Kjernejournal - Klikk for stort bilete

I løpet av september får innbyggere i Bjerkreim kommune kjernejournal. «Utvalgte og viktige opplysninger om din helse skal raskt kunne gjøres tilgjengelig for helsepersonell», sier kommuneoverlege Knut Vassbø.

​– For innbyggerne vil det være en trygghet at de viktigste helseopplysningene om deg raskt vil kunne være tilgjengelig for helsepersonell. Det vil kunne redde liv.

– Innbyggerne selv vil kunne se og legge inn opplysninger i sin kjernejournal via helsenorge.no. Dette er helt nytt, og aldri før har innbyggere hatt bedre tilgang til egne helseopplysninger enn de får med kjernejournal, sier Knut Vassbø.

Kort om kjernejournal
  • Kjernejournal er ny elektronisk løsning som inneholder utvalgte og viktige opplysninger om helsen din.
  • Kjernejournal kommer i tillegg til pasientjournalene du har hos fastlege, legevakt og sykehus.
  • Både innbygger og helsepersonell får tilgang til opplysningene i kjernejournal.
  • Helsepersonell har tilgang til kjernejournal via en egen helsepersonellportal, og innbyggere via «Min helse» på helsenorge.no.
  • Helsedirektoratet er ansvarlig for utviklingen av kjernejournal.

Formålet med kjernejournal:

• gi tryggere helsehjelp
  • bedre samhandlingen i helsetjenesten
  • øke pasientmedvirkningen

Les mer om kjernejournal i Helsedirektorates infoskriv. (PDF, 53 kB)

Publisert av Tora-Britt Svela. Sist endra 08.09.2014
Fann du det du leitte etter?
Temaside (1)