Bjerkreim kommune

Den nye fysioterapeuten er på plass: — Herlig med fast jobb

Den nye fysioterapeuten er på plass: — Herlig med fast jobb

Fysioterapeut Helge Lambrigtsen - Klikk for stort bilde

Helge Lambrigtsen hadde nylig sin første arbeidsdag som ny fysioterapeut på Bevegelsesklinikken.

— Vi ønsker å styrke fysioterapi-tilbudet til innbyggerne i Bjerkreim. En del folk har problemer med muskler og skjelett, og nå styrker vi tilbudet. Tanken er også å styrke det forebyggende arbeidet, og øke oppmerksomhet omkring folkehelse, forklarer kommunalsjef Eva Fagerheim om bakgrunnen for den nye fysioterapi-stillingen med 70 prosent driftstilskudd fra kommunen.

Helge Lambrigtsen er ikke ny i bygda, for han har gått fra og til som vikar i fire år.

— Det er herlig med fast jobb, smiler Helge, som pendler fra Bogafjell i Sandnes.

Kan henvise

Han er den tredje fysioterapeuten på Bevegelsesklinikken på Vikeså. I tillegg til fysioterapeututdanning, har Lambrigtsen mastergrad i manuellterapi og ultralyd. Kort og enkelt forklart har han derfor blant annet rett til å henvise til bildediagnostikk (røntgen, MR, med mer). Han kan også sykmelde pasienter i inntil åtte uker.

Bevegelsesklinikken har en flott treningssal, med variert utstyr. Helge Lambrigtsen poengterer at de slett ikke er en konkurrent til Kraftverket i kjelleren.

— Vi behandler folk og driver med opptrening. De som vil komme i form trener hos Kraftverket, understreker han.

— Unikt i Bjerkreim

Sandnes-karen snakker varmt om «Bjerkreims-modellen», altså nærheten til legene og muligheten til å starte behandlingen av pasienter veldig raskt. Kun ei dør skiller legene og Bevegelsesklinikken.

—Her er det bare å banke på nabodøra, eller vi prates i gangen for å diskutere fag på tvers.  I Bjerkreim er det veldig kort vei fra diagnose til behandlingen starter, slår han fast.

— Nærheten og samarbeidet med legene er unikt. Sånn er det få, eller ingen andre plasser, slår han fast.