Framside

Dårlig internettilgang/mobildekning?

PC-brett-mobil (Pixabay) - Klikk for stort bilete

Hjelp oss å kartlegge dekningen i kommunen.

Nkom, som har myndighetsansvaret for bredbånd og wifi utbygging i Norge, ønsker å få bedre informasjon og bakgrunnsdata om hvor det er dårlig internettgang.

For å få til dette har de utviklet en egen app som kan lastes ned på mobilen. Appen måler hastighet, og målepunktene og data samles i et kart på appen. Appen samler ikke informasjon om person eller enhet som måler, kun posisjon og hastighet.

For å få en god oversikt i Bjerkreim kommune på internettilgang/mobildekning ber vi om hjelp fra innbyggerne. Last ned appen, Nettfart, og foreta målinger hvor som helst i Bjerkreim kommune.

Bor du i Ørsdalen, Fuglestad-Nedrebø, Birkeland eller kjører langs Fv102 Malmei - Stavtjørn så mål når du har signal og kan. Dette er kjente områder med dårlig/ingen dekning.

Har du ingen dekning, så stopp gjerne på vei hjem og mål når signalet er som dårligst, så får vi registrert hvor langt ut dekningen er.

Alle målinger i appen går rett til Nkom og blir også lagret på kartet i appen. Så kan alle se hvor målinger er foretatt og resultatet ved å klikke på en måling.

Nettfart tar hensyn til om du er på trådløst nett eller GSM nett, så det er bare å måle i vei.

Du kan også måle kablet internettforbindelse hjemme.  Dette gjøres på nettsiden nettfart.no.  Også disse måleresultatene blir registrert.

Alle innsamlede data vil kunne være med å danne grunnlag som vi kan bruke i forhandlinger med teleleverandørene for videre utbygging i kommunen.

Google Play

Last ned fra Google Play

App Store

Tilgjengelig på App Store

Publisert av Mads-Yngvar Fuglestad. Sist endra 12.04.2018
Fann du det du leitte etter?