— Bruk busstilbudet, ellers forsvinner det

Leder i ungdomsrådet Amalie Margrethe Slettebø - Klikk for stort bilde

Ungdomsrådet i Bjerkreim og leder, Amalie Margrethe Slettebø, tok tak i det manglende kollektivtilbudet i kommunen, spesielt i helgene.

Etter noen møter og litt påtrykk, satte Kolumbus i august i fjor opp to bussruter til og fra Egersund lørdager, klokka 10.42 og 17.42, med retur til Vikeså klokka 15.05 og 17.05.

Vurderer etter ferien

Statistikken forteller at altfor få bruker busstilbudet. Tallene fra Kolumbus viser at bare 6,4 passasjerer i snitt bruker lørdagstilbudet. Verken kommunen eller Kolumbus er fornøyd, men fortsetter med rutene. Busstilbudet blir evaluert igjen ved skolestart etter sommeren.

— Jeg håper fortsatt at folk begynner å bruke busstilbudet, hvis ikke forsvinner det helt sikkert. Håpet var at dette skulle bli en suksess, og at vi skulle få gode argumenter for å få Kolumbus til å sette opp buss til Ålgård også, sier lederen av ungdomsrådet.

Hun har selv erfart hvordan det er å kjøre til Egersund på moped i variert vær.

Ikke klag

— Jeg kan love at det er mye mer komfortabelt med buss, smiler hun.

Ungdom i Bjerkreim som ikke har bil, mopedbil eller firehjuling er avhengig av greie foreldre. Men Slettebø poengterer at ikke alle foreldre har mulighet til å kjøre.

Lederen av ungdomsrådet har en klar oppfordring til bjerkreimsbuer.

— Å kjøre buss er miljøvennlig. Folk bør ikke klage på manglende busstilbud når tilbudet ikke blir brukt. Bruk bussen, hvis ikke forsvinner lørdagsrutene, poengterer Amalie Margrethe Slettebø.