Viktig informasjon om koronaviruset

Brannvesenets julekalender

Brannvesenets julekalender - Klikk for stort bildeBarna hjelper brannvesenet å trygge julen!

Eigersund brann og redning underviste i uke 46 for elever på fjerde trinn ved Bjerkreim og Vikeså skoler i grunnleggende brannvern og delte ut Brannvesenets julekalender. Den inneholder adventstidens viktigste budskap: hvordan få en trygg og brannfri høytid. Brannforebygging er spesielt viktig i en tid preget av korona, hvor man kanskje oppholder seg enda mer hjemme enn normalt.

Brannvesen over hele landet – fra Vardø i nord til Kristiansand i sør –  skal besøke barneskoler i sine kommuner før jul. Det betyr at et område på nesten 1, 8 millioner innbyggere er med på denne viktige førjulskampanjen.

Farligst hjemme

Det er dessverre ikke uten grunn at så mange brannvesen setter av store deler av november til å besøke skolene i sine områder. De fleste branner oppstår i boliger og vi står nå foran en travel og kald adventstid: Vi fyrer i peis og ovn, lager mer mat enn vanlig, pynter med stearinlys og overbelaster det elektriske anlegget med julelys i alle varianter

Filmer fra hele landet

Julekalenderen er bygget opp på tradisjonelt vis med luker som skal åpnes hver dag. Bak hver luke finner barna en nettadresse til dagens luke i den tilhørende nettkalenderen (www.brannvesenetsjulekalender.no). Bak lukene i nettkalenderen ligger konkurranser, oppgaver og filmsnutter. Filminnslagene er fra brannvesen og barn fra ulike steder i Norge, og alle innslag handler selvfølgelig om brannforebygging.

Barn gode ambassadører

Brannvesenet ønsker å presisere at det er de voksnes ansvar å passe på at slokkemiddel og røykvarslere er på plass og at brannfarlig pynt og dekorasjon ikke blir brukt. Men brannvesenet er mye i kontakt med barn ellers i året og har god erfaring med denne målgruppen som holdningsambassadører i hus og hjem.

Brannforebygging i koronaens tid

Det har vært et spesielt år for hele Norge og vi i brannvesenet vet at situasjonen kan endre seg raskt – over hele landet eller kanskje spesielt lokalt. Vi håper at vi fysisk kan få besøkt resten av skolene i Dalane med vår kampanje, men har alternative planer hvis det ikke er mulig.

Ta kontakt for mer informasjon.

Eigersund Brann og Redning
Otto Leidland