Viktig informasjon om koronaviruset

17. maifeiring i Bjerkreim 2021

Program for dagen

08.00: Flaggheising utenfor Bjerkreim Omsorgssenter

Lions heiser flagget. Musikkinnslag fra kulturskolen. Ordfører til stede. Direktestrømming på nett.

09.30: Gudstjeneste i Bjerkreim Kyrkje

v/Leif Wikøren Nilsen og Eli Mari Hadland. Sang av gruppe fra Bjerkreim Barnekor. Musikkinnslag v/Karen Sofie Solberg, fløyte og Eli Mari Hadland, flygel. Offer til trosopplæringa. Direktestrømming på nett.

11.00: 17. maitog som bilkortesje

- starter bak Bjerkreimshallen. Oppmøte fra 10.30.

12.00: «Drive – in» feiring med sceneprogram og storskjerm bak Bjerkreimshallen

Ja, vi elsker, barnas tale, tale for dagen ved leder i Den Norske Turistforening Dag Terje Klarp Solvang, musikk- og danseinnslag fra Bjerkreim Kulturskole. Premie til finest pyntede kjøretøy. Konferansierer er Malena Gjedrem og Karline Osland.

Ca. 13.00: Sceneprogram slutt

Programmet sendes direkte på nett for de som velger å være med på feiringen hjemmefra.

Praktisk informasjon:

1. Hvordan finne gudstjeneste-strømmen:

Litt før gudstjenesten begynner vil du finne den på www.bjerkreimkyrkja.no.
Du vil også finne den på facebook.com/bjerkreimkyrkja.

Smitteverntiltak på gudstjenesten:

Det kan være maksimalt 100 deltakere på gudstjeneste på faste, tilviste plasser. Tallet på deltakere er avhengig av hvem som kommer. Folk fra samme husstand kan sitte sammen. De som ikke hører til same husstand, må holde 2 meter avstand under hele gudstjenesten.

2. Hvordan finne direktesending av flaggheising og sceneprogram:

Gå inn på Facebook og søk på «Bjerkreim kommune».

Link til opptaket av 17. maifeiringen vil bli lagt ut her i etterkant.

3. Regler for bilkortesjen:

Kortesjen starter bak Bjerkreimshallen kl 11.00. Oppmøte fra 10.30. Kjørerute Subagadå – gjennom «Sløyfå» ved  Coop  Extra – tilbake over Nesjane og over Eikeland til Ivesdal - Asheim – gjennom bebyggelse på Skjæveland -  tilbake til Bjerkreimshallen ca. kl 12.00. De som ønsker å føye seg inn i kortesjen underveis, må legge seg bakerst.
Alle kjøretøy må være registrerte i kjøretøyregisteret, samt være i forsvarlig og forskriftsmessig stand. Det er ikke tillatt med plenklippere, eller andre tilsvarende kjøretøy. Veteranbiler og traktorer er velkomne. Det blir vakter i hvert kryss, som kan stoppe kortesjen ved eventuell møtende trafikk og vikeplikt. Tilskuere langs ruta må holde god avstand til kortesjen. Hver sjåfør har ansvar for å følge trafikkregler og vise hensyn til andre. Kortesjen vil holde sammen, og tilpasse farten til rådende forhold.

4. Smittevernregler ved «drive-in» feiring bak Bjerkreimshallen:

Parkeringsvakter vil dirigere parkering. Parkering som i ferjekø; de første kjører lengst bort, og man stiller seg bak hverandre til rekka er fylt opp. Motor avslått. Traktorer henvises bakerst. Det blir ikke mulig å kjøre vekk bilen mens sceneprogram varer, men det blir tilgang for utrykningskjøretøy om nødvendig.
Toaletter i Bjerkreimshallen blir åpne. Dersom det kommer så mange at noen må parkere så de ikke ser storskjermen, kan de sette seg i friluft bakerst, med minimum 1 meters avstand mellom seg. For øvrig holder alle seg i bilene.

6. Smittevernregler ved matservering:

På grunn av smittevernregler blir det ikke ordinært matsalg denne 17.maifeiringen. 17. maikomitéen har derfor bestemt at alle voksne får gratis kaffe, og alle som er til stede får gratis is. Skigruppa i Bjerkreim Idrettslag vil gå mellom bilene og servere. Kaffe og is leveres på ditt eget medbrakte brett gjennom bilvindu.

Husk å ha med deg:

• Brett til å ta imot mat
  • Pose til eget søppel, det blir ikke satt ut søppelkasser

Velkommen til en flott feiring!

Hilsen 17. maikomiteen!

Annette Olden Nedrebø